Η γλυπτική στη ζωγραφική

«Η γλυπτική είναι αυτό στο οποίο πέφτεις πάνω καθώς κάνεις πίσω για να δεις έναν πίνακα» έτσι είχε πει ο μεγάλος ζωγράφος, Ad Reinhardt (1913–1967).

Ad Reinhardt

Μια φράση που πιθανόν να γεννήθηκε απο το ανταγωνιστικό πνεύμα που υπήρχε μεταξύ ζωγράφων και γλυπτών την τότε περίοδο.

Burghers of Calais

Γνωστό περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στον Monet, όταν ο φίλος του, ο γλύπτης Rodin είχε τοποθετημένο το γλυπτό The Burghers of Calais μπροστά απο τα έργα του. Ανεξαρτήτως απο τις σχέσεις που μπορεί να είχαν μεταξύ τους οι καλλιτέχνες των 2 τεχνών, είναι πολύ συχνά που θα βλέπουμε τις δυο τέχνες να μοιράζονται μεταξύ τους ιδέες και να εμπνέει η μια τέχνη την άλλη. Όπως η ζωγραφική δημιουργεί την ψευδαίσθηση να παρουσιάζει το δισδιάστατο σαν τρισδιάστατο, και η γλυπτική διευρύνει τον ορίζοντα του και παρουσιάζει γλυπτά να φαίνονται δισδιάστατα ή να βγάζουν μια οπτική που δεν θα θύμιζε τυπικό γλυπτό.

Γλυπτά στον κόσμο που δημιουργούν οπτική ψευδαίσθηση

Σήμερα σας παρουσιάζουμε 2 πανέμορφα έργα της ζωγράφου Lora Condu που απεικονίζει την ομορφιά του αρχαίου γλυπτού.

Η Lora Condu σπούδασε την τέχνη της ζωγραφικής 15 χρόνια στην Πρώην Σοβιετική Ένωση. Φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αγίας πετρούπολης όπου επίσης έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ μετεκπαιδεύτηκε για μία περίοδο και στη Δρέσδη. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και έργα της βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Τα έργα της Lora Condu που παρουσιάζουμε βγάζουν πνεύμα που μας ταξιδεύει στο παρελθόν, είναι ένας συνδετικός κρίκος στα αρχαία χρόνια. Βγάζουν μια μυστικότητα και μια ζεστασιά, σαν να μας μιλάνε τα αγάλματα. Είναι σίγουρα θαυμάσια έργα που θα σε αναγκάσουν να πέσεις πάνω σε γλυπτό καθώς κάνεις πίσω να τα θαυμάσεις. Μόνο στη Gallery Badra θα βρείτε αυτά τα αριστουργήματα.

Για Παραγγελίες κορνίζας ακολουθήστε το σύνδεσμο badrakorniza.com για να φτίαξετε κορνίζα στα μέτρα σας.